Clicky


Waylon: er is niks aan de hand

Waylon: er is niks aan de hand
28-05-2014 18:06 | Showbizz | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Nederland hoeft zich geen zorgen te maken om Waylon. Dat zegt de zanger woensdagmiddag in een bericht op Facebook, nadat volop werd gespeculeerd over zijn afwezigheid bij concerten van The Common Linnets.

"Via deze weg wil ik jullie graag laten weten dat ik weer gevonden ben", schrijft de zanger. "Het is vreemd om te merken dat ik inmiddels nationaal bezit ben geworden en er dus ook een nationale zoekactie naar mij is gestart. Maar er is niet zo veel aan de hand, anders dan men doet vermoeden."

Waylon stelt dat The Common Linnets een project is van Ilse DeLange en dat het vanaf het begin de bedoeling is geweest dat het duo in wisselende samenstelling zou optreden. Voor zijn deelname aan het Songfestival sprak hij al met DeLange af dat de twee enkel een album zouden opnemen, naar het Songfestival zouden gaan en op 21 juni nog een optreden zouden geven in het stadion van FC Twente.

De zanger zegt het momenteel verder erg druk te hebben met zijn album Heaven after Midnight, dat in september verschijnt en dat hij al een keer uitstelde wegens het Songfestival. "Om mijn agenda nu om te gooien voor de volledige buitenlandpromotie van The Common Linnets heeft voor mij dus meer consequenties dan voor Ilse."

De zanger had zich wel voor langere tijd aan The Common Linnets willen verbinden maar enkel op basis van 'creatieve gelijkwaardigheid'. "Ilse en ik hebben daar lang over gesproken, maar zijn er nog niet uitgekomen. Dat heeft niets met geld te maken, maar met een emotioneel commitment van twee mensen aan een duo in een vaste samenstelling, waarbij we onze solocarrières voorlopig in de koelkast zouden zetten. Ilse is vrij om met The Common Linnets, zoals zij het in eerste instantie bedoeld heeft, vanuit een wisselende samenstelling te gaan toeren."

Ilse DeLange laat via platenmaatschappij Universal weten dat The Common Linnets inderdaad een initiatief is van haarzelf en dat het een collectief is van verschillende muzikanten. "Het is een platform dat ik heb willen creëren voor mijzelf als uitlaatklep om weer terug te gaan naar mijn rootsy kant", aldus de zangeres in een verklaring.

Voor opname van een album, deelname aan het Songfestival en het concert op 21 juni zijn The Common Linnets vormgegeven in het gelegenheidsduo Ilse DeLange en Waylon, zegt Universal in het statement. "Met enige vorm van buitenlandse promotie was vooraf geen rekening gehouden en Waylon heeft zich dan ook nergens op vastgelegd." (Novum)