Voorzitter Norbert Klein uit fractie 50Plus gezet

Voorzitter Norbert Klein uit fractie 50Plus gezet
28-05-2014 16:19 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Kamerlid en fractievoorzitter Norbert Klein is woensdag uit de fractie van 50Plus gezet. Het partijbestuur heeft het vertrouwen in hem opgezegd nadat hij eerder op de dag op eigen houtje collega-Kamerlid Martine Baay-Timmerman de laan had uitgestuurd. Dat meldt een woordvoerder van het partijbestuur.

Klein liet een persverklaring de wereld insturen over het vertrek van Baay-Timmerman. Het partijbestuur is hier totaal niet van gediend en heeft Klein gevraagd zijn zetel op te geven, aldus de zegsman. De chaos in de partij, die twee Kamerzetels heeft, lijkt hiermee compleet en vertoont overeenkomsten met perikelen die eerder speelden bij andere ouderenpartijen.

Verdere details kan de woordvoerder van het partijbestuur niet geven. "Daar mag ik geen mededelingen over doen."

Klein hoorde over het besluit van het partijbestuur toen hij een persconferentie gaf over zijn beslissing om Baay-Timmerman aan de kant te zetten. "Ik weet niet of ik het land blij maak door mijn persoonlijke emoties te uiten, maar het gaat je natuurlijk niet in de koude kleren zitten", aldus Klein, die zeer betwijfelt of het besluit van het bestuur rechtmatig is.

Hij weigert zijn zetel op te geven en zegt als de fractie 50Plus actief te blijven in de politiek. "De ouderen hebben hier helemaal niks aan", zei hij over de chaos in de partij.

Aanvankelijk kwam naar buiten dat Baay-Timmerman uit de fractie was gestapt. Er zou sprake zijn van een 'onherstelbare vertrouwensbreuk' met fractievoorzitter Norbert Klein. Een verschil van mening over de idealen van de partij ligt ten grondslag aan de breuk, staat in een verklaring van de Kamerfractie.

Maar voormalig leider van 50Plus Henk Krol twitterde al snel dat bij zijn weten juist het partijbestuur de kant van Baay-Timmerman koos en het vertrouwen had opgezegd in Klein. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden