Transport Online - Aantal luchtpassagiers groeit fors

Aantal luchtpassagiers groeit fors

Aantal luchtpassagiers groeit fors
28-05-2014 13:20 | Burgerluchtvaart | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het aantal kilometers dat reizigers per vliegtuig aflegden nam in april met 7,5 procent toe ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte de internationale brancheorganisatie IATA woensdag bekend. Een maand eerder bedroeg de groei nog 2,9 procent.

IATA is blij met de forse toename, al zijn de cijfers vertekend doordat Pasen dit jaar in april viel en vorig jaar in maart. De organisatie vraagt zich af of de hoge groei doorzet. "Het is niet duidelijk of de versnelling duurzaam is in het licht van wereldwijde economische trends, zoals tragere groei in China", aldus topman Tony Tyler in een verklaring.

Reizigers boekten vooral meer internationale vluchten. De vraag naar vliegreizen naar het buitenland groeide met 8,5 procent, tegen 5,8 procent groei op binnenlandse trajecten.

De groei van het passagiersvervoer steekt tegen af tegen een stagnatie van het luchtvrachtvervoer. IATA maakte dinsdag bekend dat het groeitempo van de luchtvracht vorige maand afzwakte van 5,9 naar 3,2 procent. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,311

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions