Clicky


Schultz: geen apart onderzoek naar ongevallen

Schultz: geen apart onderzoek naar ongevallen
28-05-2014 10:50 | Ongevallen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) is niet van plan een apart onderzoek in te stellen naar het grote aantal aanrijdingen van de afgelopen weken. De ongevallen worden meegenomen in het jaarlijkse onderzoek naar verkeersongelukken, zei de bewindsvrouw woensdagochtend voorafgaand aan de ministerraad.

De bewindsvrouw reageerde op ANWB-topman Guido van Woerkom, die woensdag in De Telegraaf opriep tot het onderzoek. Volgens Van Woerkom kan van toeval haast geen sprake meer zijn en hij wil weten of er een duidelijke oorzaak is. Schultz zei ook te zien dat meer ongelukken plaatsvinden. "Ik weet niet of het toeval is of dat er een aanwijsbare omstandigheid is. Ik ben zelf ook geïnteresseerd in wat er precies aan de hand is."

Maar in een apart onderzoek ziet zij niets. "Wij onderzoeken altijd alle ongevallen", zei Schultz. Ieder jaar wordt daarover gerapporteerd. Ze is niet van plan om daarvan af te wijken en een apart onderzoek te gelasten. "Het kan in het totaal worden meegenomen, we zitten er altijd bovenop. Het is voor ons net zo interessant om te zien of het ergens specifiek aan ligt."

Het is verder altijd moeilijk om te zeggen dat iets toeval is of dat er iets aan de hand is, zei Schultz. Tot nut toe lijkt het op 'hele diverse soorten' ongevallen. Maar wat het ook is, uiteindelijk wordt altijd onderzocht wat er aan de hand is, aldus de bewindsvrouw. (Novum)