Clicky


FNV Bondgenoten in verweer tegen oneerlijke concurrentie in luchtvaart

FNV Bondgenoten in verweer tegen oneerlijke concurrentie in luchtvaart
28-05-2014 10:40 | Algemeen | auteur De Redactie

UTRECHT - Vakbond FNV Bondgenoten heeft samen met de andere vakbonden een petitie gemaild aan de woordvoerders luchtvaart van de Tweede Kamer. Volgens de bonden zorgt de komst van Norwegian Air International voor oneerlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden en komt ook de luchtvaartveiligheid in het geding.

Arbeidsvoorwaarden en veiligheid luchtvaart onder grote druk

Norwegian Air International, onderdeel van de Noorse luchtvaartmaatschappij Norwegian Air Shuttle, gaat onder Ierse licentie lijndiensten van West-Europa naar de Verenigde Staten aanbieden. Het Thaise cabinepersoneel voor deze vluchten wordt via een Singaporees uitzendbureau ingehuurd. Zakaria Boufangacha, bestuurder FNV Bondgenoten: “Met deze oneigenlijke constructie omzeilen de Noren de Europese wet- en regelgeving en komen de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden, werkgelegenheid en veiligheid in Nederland en Europa onder grote druk te staan.”

In de petitie roepen de vakbonden de Nederlandse politici op deze zorgwekkende ontwikkeling tegen te houden door geen toestemming te verlenen aan deze Noors-Ierse constructie. De petitie is gemaild aan de woordvoerders luchtvaart van de Tweede Kamer  voorafgaand aan het Algemeen Overleg (AO) Transportraad dat vandaag van 15.00 tot 17.00 uur plaatsvindt