Clicky


Meer dan driehonderd kilometer file door regen

Meer dan driehonderd kilometer file door regen
27-05-2014 18:25 | Weer | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De hevige regenval van dinsdag heeft samen met een aantal ongelukken in de avondspits tot meer dan driehonderd kilometer file geleid. Na 17.30 uur stond er 315 kilometer, zegt een woordvoerder van de ANWB.

Inmiddels neemt de totale filelengte langzaam af. Even voor 18.00 uur stond er iets minder dan driehonderd kilometer file. "Maar rustig is het nog lang niet", zegt de woordvoerder.

Op de A2 van Den Bosch naar Utrecht is een ongeluk gebeurd, waardoor daar file staat. Ook op de A12 bij knooppunt Oudenrijn ging het mis. Verder staat op de A50 tussen Apeldoorn en Zwolle bij Heerde een file door een ongeluk. Het is niet te zeggen of al die ongelukken door het weer komen. "Gelukkig zijn er niet zo heel veel ongelukken."

Maandag stond op het hoogtepunt 220 kilometer file door het slechte weer. De ANWB verwachtte al dat de spits dinsdag zwaarder zou uitpakken. "Maandag was Nederland rond 19.00 uur weer filevrij, maar dat zal deze keer wat langer duren", voorspelt de zegsman. (Novum)