Clicky


Faber Halbertsma Groep introduceert totaalconcept voor palletpooling en -productie

Faber Halbertsma Groep introduceert totaalconcept voor palletpooling en -productie
27-05-2014 17:21 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ECK EN WIEL - Faber Halbertsma Groep introduceert een totaalconcept voor het produceren en poolen van pallets. Het Nederlandse familiebedrijf is de grootste organisatie in Europa voor palletpooling en -productie. Door beide activiteiten als totaalconcept aan te bieden is het hele proces van productie tot het managen, transporteren en innemen van pallets gestroomlijnd. Onder de naam Pooling Partners bedient de Faber Halbertsma Groep samen met zijn zeventien dochterbedrijven de Europese markt.

Met een jaaromzet van circa 300 miljoen euro, 800 medewerkers en 20 miljoen houten pallets die jaarlijks worden geproduceerd, werkt Faber Halbertsma Groep voor meer dan 10.000 klanten in heel Europa. Het palletbedrijf volgt de markt nauwlettend en speelt in op de veranderde behoeften. Door pooling en productie te combineren en als een geheel aan te bieden beheert het internationale merk Pooling Partners van Faber Halbertsma Groep het hele traject van productie, transport, reparatie en inname voor klanten. Dit met het doel om hergebruik van pallets te verhogen en onnodige transporten te verminderen van bedrijven die gebruikmaken van pooling.

Groei in Europa

Ingrid Faber, CEO van de Faber Halbertsma Groep, ziet de introductie van het totaalconcept als een natuurlijke ontwikkeling: “In heel Europa produceren en poolen we dagelijks vele miljoenen pallets. Beide activiteiten zijn nauw met elkaar verbonden en daarom is het ook een logische stap om deze samen aan te bieden. Het goed organiseren van de palletstroom is cruciaal voor onze klanten. Met de introductie van Pooling Partners zorgen we voor een sluitende en gestroomlijnde palletketen. Hiermee laten we klanten zien dat we hen op ieder punt in de palletketen kunnen helpen.”

De verstevigde samenwerking tussen de productie en het poolen van pallets biedt zowel de Faber Halbertsma Groep als zijn afnemers voordelen. Volgens het palletbedrijf is het de eenvoudigste manier om de kosten voor afnemers snel te verminderen en tegelijk de ‘carbon footprint’ te verkleinen. Dit wordt gedaan via de eigen infrastructuur van de dochterondernemingen maar ook door depots midden in de logistieke keten van klanten te openen en het transport van pallets te optimaliseren.

Door te poolen zorgt Pooling Partners voor maatwerk, kwaliteit en flexibiliteit. “Klanten betalen alleen nog maar voor de dagen dat ze de pallets nodig hebben. Op deze manier besparen ze kosten en is de investering optimaal”, aldus Faber.