Clicky


Heinenoordtunnel komende nacht afgesloten vanwege herstelwerkzaamheden

Heinenoordtunnel komende nacht afgesloten vanwege herstelwerkzaamheden
27-05-2014 11:03 | Wegwerkzaamheden | auteur De Redactie

ROTTERDAM - In de nacht van dinsdagnacht 27 mei op woensdag 28 mei is de Heinenoordtunnel (A29) van 24:00 uur tot 05:00 uur afgesloten voor het verkeer vanuit Rotterdam richting Zierikzee/Roosendaal . Van 22.00 tot 24.00 uur is er in deze richting slechts één rijstrook beschikbaar. Vanuit Zierikzee/Roosendaal naar Rotterdam blijft de tunnel gewoon open.

Het verkeer richting Zierikzee/Roosendaal wordt omgeleid via de A15-A16-A17. Bestemmingsverkeer voor de Hoeksche Waard wordt via de Kiltunnel geleid. Deze is gedurende de stremming tolvrij voor dat bestemmingsverkeer.

Nadere inspectie

De tunnel gaat dicht in verband met een nadere inspectie naar aanleiding van het ongeval en de brand op woensdag 21 mei jongstleden. Tijdens de herstelwerkzaamheden in de tunnel in de nacht van 22 op 23 mei is geconstateerd dat de kabels in de tunnelwanden mogelijk zijn aangetast door de hitte. Na de inspectie van de bekabeling zijn wellicht nog één of meer afsluitingen noodzakelijk voor werkzaamheden.

Om storingen zoveel mogelijk te voorkomen en ook in de toekomst gesteld te staan voor een incident van een dergelijke omvang zijn deze inspecties en de daaruit voortvloeiende werkzaamheden noodzakelijk.