Clicky


AB Texel neemt veevoedertransporten met blaaskippers over van Van den Bosch Transporte GmbH

AB Texel neemt veevoedertransporten met blaaskippers over van Van den Bosch Transporte GmbH
26-05-2014 14:10 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur De Redactie

OUDESCHILD - Transportonderneming AB Texel Groep neemt het Duitse veevoedertransport met sluiskippers over van internationaal logistiek dienstverlener Van den Bosch Transporte GmbH.

De overname is voor beide bedrijven een strategische keuze. Met deze overname verbreedt AB Texel, dat al actief is in het transport van veevoeder in de Benelux, haar dienstverlening naar Duitsland. Van den Bosch Transporte GmbH gaat zich voortaan concentreren op de bestaande kipper- en silowagenactiviteiten die veelal voor de foodindustrie worden verzorgd.

Logistiek dienstverlener AB Texel kiest voor langdurige samenwerking met haar partners en is gespecialiseerd in het transport van onder meer aardappelen, veevoer en meel. De overname betekent dat AB Texel zich ook in het Duitse Salzgitter vestigt. De overname van de veevoertransporten in Duitsland past in de strategie van AB Texel. "Met deze overname verbreden we onze dienstverlening naar Duitsland", aldus Dennis Wetenkamp, directeur van AB Texel. "Bovendien kunnen we, vanuit Salzgitter, het transport met onze onderlossers in Duitsland verder uitbreiden."

Ook voor Van den Bosch Transporte GmbH is de overname een strategische keuze. "De markt voor bulktransport vraagt in toenemende mate om een gespecialiseerde aanpak", legt manager Harry Geraets van Van den Bosch Transporte GmbH uit. "Wij hebben de strategische keuze gemaakt om ons te focussen op onze bestaande kipper- en silowagenactiviteiten en verwachten daar verder in te kunnen groeien."

Geraets ziet AB Texel als een geschikte en gewaardeerde partij voor de overname van de veevoederactiviteiten. "Ik ben ervan overtuigd dat onze activiteiten bij AB Texel in goede handen zijn."

Foto's

  • J.Roeland
    VAN DEN BOSCH
  • J.Roeland
    VAN DEN BOSCH
  • Van den Bosch vof
    Van den Bosch vof