Rechtbank verrast door grote belangstelling zaak Butter Group - UPDATE!

Rechtbank verrast door grote belangstelling zaak Butter Group - UPDATE!
16-01-2012 16:19 | Transport | auteur Marcel van der Voort
HOORN - De griffie van de kleine rechtbank in Hoorn is maandagmiddag totaal verrast door de grote publieke belangstelling tijdens de zitting Butter Group tegen de voorzitter van de ondernemingsraad (or) en tevens kaderlid van FNV Bongenoten.

De gedaagde stond er niet alleen voor. Er kwamen 50 kaderleden naar de rechtbank.

Daarom is er noodgedwongen verhuisd naar een grotere rechtszaal.

Butter wil de man ontslaan omdat hij in oktober een stukje met open zeil zou hebben gereden. Hij zou niet de aangegeven route hebben genomen en op een fout moment pauze hebben genomen.

Dat de chauffeur or-lid is zou niks te maken hebben met het ontslag. Maar later is er in de rechtszaak gesteld dat de man als or-lid juist netjes zou moeten werken.

Volgens Butter is de man te laat met zijn reactie op de klachten en blijft die bij ontbinding van het arbeidscontract.

Klachten terecht

De advocaat van FNV Bondgenoten heeft laten weten dat de klachten aan het adres van de voorzitter van de or wellicht terecht zijn, maar wel pietluttig. Bovendien heeft hij nooit een verbetertraject gehad.

Het blijkt dat de man één boete heeft gehad. Ook zelf heeft hij tijdens de zitting het woord gekregen, maar kwam niet met aanvullingen. Wel zouden de toename van klachten over hem te maken hebben met zijn or-activiteiten.

De man zou in 2006, 2010 en in 2011 door Butter zijn gewaarschuwd dat hij moest verbeteren en anders ontslagen zou kunnen worden.

De rechtbank komt op maandag 30 januari met de uitspraak. Maar liet doorschemeren niet het idee te hebben dat Butter de kwestie wil oplossen.

De Butter Group is maandagnamiddag om een reactie gevraagd. Medewerker Fred neemt de telefoon op en meldt dat de directie niet aanwezig is. Op de vraag of de directie vandaag toch nog een reactie kan geven op de kwestie, antwoordt hij: "U heeft nu toch een reactie."

Met dank aan Henri Janssen FNV Bondgenoten (Twitter).

Auteur: Marcel van der Voort

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier