Van Dalen koel- en vriestransport heeft continu inzicht in trailers op boordcomputers en op kantoor

Van Dalen koel- en vriestransport heeft continu inzicht in trailers op boordcomputers en op kantoor
26-05-2014 10:29 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Van Dalen koel- en vriestransport B.V. uit Nuenen, gespecialiseerd in het vervoer van bakkerij-ingrediënten zoals roomproducten, eiproducten, appelproducten, boter, halffabricaten en eindproducten, heeft haar voertuigen voorzien van online temperatuurregistratie en deurregistratie van T Comm Telematics. Locaties, temperaturen, deuropeningen en truck-trailerkoppelingen worden hiermee zichtbaar op de CarCube boordcomputers en op kantoor.

Van Dalen koel- en vriestransport B.V. vervoert temperatuurgevoelige bakkerij-ingrediënten voor grote klanten als Friesland Campina en Quality Pastries. Om de temperaturen van dit geconditioneerd transport inzichtelijk te maken, heeft Van Dalen koel- en vriestransport ervoor gekozen de voertuigen uit te rusten met online temperatuurregistratie van T Comm Telematics. De temperaturen in de wagens worden continu gemonitord en bij een overschrijding van een temperatuur, wordt een alarmmelding afgegeven. Draadloze deursensoren registreren daarnaast de deuropeningen zodat Van Dalen koel- en vriestransport B.V. alle deuropeningen inclusief de duur ervan inzichtelijk heeft.

Het systeem van T Comm Telematics is gekoppeld aan de Trimble CarCube boordcomputers, zodat de chauffeurs van Van Dalen koel- en vriestransport B.V. hierop de temperaturen in de wagens af kunnen lezen en direct in kunnen grijpen als een temperatuur te hoog oploopt. Ook op de planning hebben ze inzicht in de temperaturen, deuropeningen en ID-koppelingen zodat de wagens efficiënt beheerd worden.

Nico van Dalen, oprichter en eigenaar Van Dalen koel- en vriestransport B.V.: “Betrouwbaarheid en het consequent leveren van service en kwaliteit aan onze klanten is voor ons erg belangrijk. HACCP en voedselveiligheid zijn daarin belangrijke aspecten. Met de online temperatuurregistratie van T Comm Telematics hebben wij continu realtime inzicht in de vervoerscondities in onze trailers, in de truck én op kantoor. Wij kunnen met dit systeem onze afspraken met klanten nakomen, op tijd rijden en onze klanten informeren over de locatie en de status van de vracht. Direct na een rit kunnen wij onze klanten digitaal een rapportage sturen van de condities tijdens de rit. Bovendien kunnen we door de alarmmeldingen, die ook op de boordcomputer ontvangen worden,  direct ingrijpen als er iets mankeert.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden