Clicky

 
Transport Online - Twee slachtoffers aanval Brussel waren Israëliërs

Twee slachtoffers aanval Brussel waren Israëliërs

Twee slachtoffers aanval Brussel waren Israëliërs
25-05-2014 10:21 | Buitenland | auteur De Redactie

JERUZALEM - Twee van de slachtoffers van de schietpartij bij het Joods Museum in Brussel waren Israëliërs. Dat heeft het Israëlische ministerie van buitenlandse zaken zondag laten weten.

Volgens woordvoerder Paul Hirschson gaat het om een echtpaar uit Tel Aviv. De nabestaanden zijn op de hoogte gesteld en Israël treft voorbereidingen voor het repatriëren van de lichamen, aldus het ministerie.

Bij de beschieting in Brussel vonden in totaal drie mensen de dood. Een vierde persoon raakte zwaargewond. De aanval had rond 16.00 uur plaats. Een auto stopte voor het museum waarna het vuur werd geopend. De politie is nog altijd op zoek naar de daders. Zaterdag werd een persoon aangehouden, die later weer werd vrijgelaten. De politie beschouwt de man niet langer als verdachte, maar als getuige.

De Belgische vicepremier en minister van buitenlandse zaken Didier Reynders was op het moment van de aanslag bij het museum voor campagneactiviteiten in het kader van de Europese verkiezingen. Volgens de Belgische krant De Morgen was Reynders als een van de eersten ter plaatse en schakelde hij de hulpdiensten in. De Belgische premier Elio Di Rupo heeft in een verklaring namens de hele Belgische regering aangegeven geschokt te zijn en mee te leven met de slachtoffers en hun nabestaanden. Hij noemde de plek van de aanval 'zeer symbolisch'.

Hirschson zei zondag dat de aanslag gericht leek te zijn tegen Israëliërs of joden. Hij wil echter eerst de conclusies van de Brusselse autoriteiten afwachten. (Novum/AP)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden