Transport Online - Speurhonden vertrekken naar Panama

Speurhonden vertrekken naar Panama

Speurhonden vertrekken naar Panama
25-05-2014 10:13 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Achttien vrijwilligers en twaalf speurhonden vertrekken zondag om 13.00 uur vanuit Schiphol naar Panama. Dat bevestigt een woordvoerder van de stichting Reddingshonden RHWW. De groep is tot en met 4 juni in Panama om te helpen zoeken naar de vermiste vrouwen Lisanne Froon en Kris Kremers.

De groep wordt in Panama opgevangen door de Nederlandse ambassadeur, laat een woordvoerder van Buitenlandse Zaken weten. De autoriteiten van Panama hebben twee vliegtuigen ter beschikking gesteld om de vrijwilligers van Panama naar Boquette te vliegen.

De vrijwilligers beginnen in Boquette waar de twee vrouwen op 1 april voor het laatst werden gezien. Daarna wordt het hele gebied afgespeurd. Ook helpen de speurhonden bij een nieuwe zoektocht die de autoriteiten in Panama op touw zetten. De familie van de twee vermiste vrouwen heeft de stichting gevraagd mee te helpen met de zoektocht.

De stichting uit Duiven laat weten goed te worden geholpen door autoriteiten in Panama. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) zei zaterdag in De Telegraaf zich te ergeren aan de 'tergende bureaucratie' in het land.

Eerdere zoektochten naar de 21-jarige Kremers en Froon (22) leverden niets op. Mogelijk wilden ze op 1 april een wandeltocht maken bij het plaatsje Boquette in het Centraal-Amerikaanse land.  (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions