Stomdronken vrachtwagenchauffeur valt uit cabine tijdens controle

Stomdronken vrachtwagenchauffeur valt uit cabine tijdens controle
23-05-2014 13:12 | Overtredingen | auteur De Redactie

DRIEBERGEN - Donderdagmiddag en -avond heeft de politie samen met andere opsporingsinstanties in het Nederlandse en Duitse grensgebied van Groningen tot Aken een grootschalige internationale veiligheidscontrole gehouden. Zowel op de weg en het water, in treinen en op luchthavens werden in totaal 11012 voer- en vaartuigen gecontroleerd. 5.245 personen zijn gecontroleerd, er waren 25 aanhoudingen. Diverse soorten drugs en wapens zijn in beslag genomen.

Aan de gezamenlijke en internationale controle werkten ongeveer 300 medewerkers mee van politie, Koninklijke Marechaussee en Douane. Over de grens werden meerdere teams van de Duitse politie ingezet.

De controle richtte zich naast uiteenlopende (verkeers)overtredingen nadrukkelijk op het tegengaan van criminaliteit, waaronder mobiel banditisme. Auto’s en ander voer- en vaartuigen werden gecontroleerd en grondig doorzocht op buit, inbrekersgereedschap, drugs, lading en het bezit van de vereiste (vervoers)documenten.

Tijdens de controle op de Duitse A30 werd een Nederlandse vrachtwagen gecontroleerd. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder zo dronken was, dat hij bij het openen van de cabinedeur uit de vrachtwagen viel. De bestuurder bleek een alcoholpromillage van 2,19 promille te hebben.

Zijn rijbewijs werd ingenomen, meldt de politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,470

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden