Clicky


Werknemers roepen directie Intertoys op tot afsluiten branchecao

Werknemers roepen directie Intertoys op tot afsluiten branchecao
23-05-2014 11:14 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

Vrijdag 23 mei om 13.00 uur overhandigen ruim 100 werknemers van het distributiecentrum (DC) Intertoys een petitie aan Rob van den Noort, directeur bij Intertoys. Ze roepen de Intertoys-directie op druk uit te oefenen op de andere werkgevers zodat er na twee jaar alsnog een cao Gemengde en Speelgoedbranche (Gebra) tot stand komt. De petitie is door ruim 150 van de in totaal 200 DC-medewerkers ondertekend.

Schamel loonbod van 0,4 procent op jaarbasis

De 25.000 werknemers in de branche hebben al sinds 1 april 2012 geen cao meer. De laatste cao-loonsverhoging dateert uit 2011. “De werkgevers willen alleen maar praten over forse verslechteringen en dat terwijl de medewerkers al jaren inleveren op koopkracht”, aldus de bonden. “En dan moeten ze zeker blij zijn met het schamele loonbod van 0,4 procent op jaarbasis?” Het feit dat er nog steeds geen nieuwe cao ligt, baart de bonden grote zorgen. “Werknemers hebben zo niets om op terug te vallen bovenop de wettelijke eisen. Het verdwijnen van toeslagen, loonschalen et cetera wordt dan wel heel gemakkelijk gemaakt.”

Intertoys gevraagd om druk uit te oefenen op moederbedrijf Blokker Holding

De werknemers van het DC Intertoys vinden dat zij recht hebben op een loonsverhoging van 3 procent. Middels de petitie verzoeken zij hun directie om hun gerechtvaardigde eisen te onderschrijven en tevens om druk uit te oefenen op moederbedrijf Blokker Holding en de werkgeversvereniging Gebra om alsnog een cao met de vakbonden af te sluiten. Naast de loonsverhoging willen de werknemers behoud van de toeslagen voor het werken op koopavonden, zaterdagmiddag en zondag, behoud van de seniorendagen en het aanvullend branchepensioen. Als de verslechteringen van tafel gaan, is er een basis om weer om de tafel te gaan.

Intertoys heeft 265 vestigingen in Nederland en is daarmee de grootste keten van speelgoedwinkels. Bij het distributiecentrum in Waddinxveen werken 200 mensen. De cao Gemengde en Speelgoedbranche geldt voor circa 25.000 werknemers. Zij zijn werkzaam bij onder andere Intertoys, Blokker, Marskramer, Bart Smit en Xenos en andere winkels in huishoudelijke artikelen en speelgoed.