Clicky


GroenLinks vraagt opheldering over aanbod samenwerking MAA en Luik-Bierset

GroenLinks vraagt opheldering over aanbod samenwerking MAA en Luik-Bierset
23-05-2014 10:31 | Algemeen | auteur De Redactie

MAASTRICHT - GroenLinks heeft het provinciebestuur om opheldering gevraagd over het aanbod van luchthaven Luik-Bierset tot samenwerking met Maastricht Aachen Airport (MAA). De partij wil dat de provincie Limburg alsnog de samenwerking tussen Maastricht Aachen Airport en Luik-Bierset bevordert.

“Afgelopen vrijdag gingen Provinciale Staten van Limburg akkoord met een investering van € 76,5 miljoen belastinggeld om Maastricht Aachen Airport te redden. Nu blijkt doodleuk dat er al een maand een aanbod van Luik-Bierset ligt tot samenwerking”, aldus Statenlid Gert-Jan Krabbendam namens GroenLinks. “Ik heb sterk de indruk dat we afgelopen vrijdag niet volledig geïnformeerd een besluit hebben genomen en ik ben ervan overtuigd dat er door samenwerking met Luik-Bierset vele miljoenen te besparen zijn, met behoud van werkgelegenheid in deze Euregio.”

Luik-Bierset heeft gevraagd de luchtvracht van MAA over te brengen naar Luik, zodat daar een concentratie van luchtvracht kan ontstaan. Krabbendam: “Waarom zouden we gekke Henkie spelen met een investering van vele tientallen miljoenen als Luik-Bierset ons aanbiedt de werkgelegenheid voor ons in stand te houden?” GroenLinks wijst verder op mogelijkheden om via samenwerking tussen de beide luchthavens de fors toegenomen vliegtuigoverlast boven Eijsden en Mesch aan te pakken.

GroenLinks stemde op 16 mei 2014 tegen het voorstel om € 76,5 miljoen te steken in de luchthaven. Volgens GroenLinks kan het geld efficiënter besteed worden in andere sectoren van de economie, met meer duurzame banen tot gevolg.