Clicky


PostNL akkoord met bonden over cao met meer loon

PostNL akkoord met bonden over cao met meer loon
22-05-2014 19:59 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Postbodes en andere werknemers van PostNL krijgen er ruim drie procent loon bij. Vakbonden en PostNL kwamen donderdag tot een principeakkoord over een cao voor de postbezorger. Dat hebben PostNL en Abvakabo FNV donderdag gemeld.

De nieuwe cao gaat met terugwerkende kracht in per april vorig jaar en geldt tot begin volgend jaar. De lonen gaan gefaseerd omhoog met een half procent per 1 april 2013, met 2,1 procent per 1 januari van dit jaar en met een half procent per 1 juli. De werknemers krijgen bovendien een eenmalige uitkering van een procent over het salaris van vorig jaar.

De eigen bijdrage van de medewerkers gaat omhoog van twee naar vier procent. Dat is nodig om de pensioenen betaalbaar te houden, aldus PostNL in een verklaring. De toeslag voor werken op zaterdag daalt vanaf juli van veertig naar dertig procent. Vanaf eind december wordt dat twintig procent.

De bond en PostNL onderhandelden al sinds januari over een nieuwe regeling. Dat proces liep zo stroef dat de werknemers in april actie voerden. PostNL meldt donderdag dat het een 'passende cao' heeft gesloten, waarmee het bedrijf kan 'inspelen op de groeiende activiteiten in ons pakkettenbedrijf en dalende postvolumes'. (Novum)