Clicky


KPN bereikt akkoord over nieuw pensioenfonds en cao

KPN bereikt akkoord over nieuw pensioenfonds en cao
22-05-2014 09:27 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - KPN heeft een akkoord gesloten met de vakbonden over een nieuwe cao en over de invoering van een nieuwe pensioenregeling. Om de oude regeling af te kopen, stort KPN eenmalig tweehonderd miljoen euro in het pensioenfonds. Dat heeft het telecombedrijf donderdag bekendgemaakt.

Onder de nieuwe cao, die met terugwerkende kracht per 1 april ingaat, krijgen de medewerkers er dit jaar 1,7 procent loon bij. Daarnaast wordt er eenmalig 290 euro bruto uitgekeerd.

De nieuwe pensioenregeling gaat op 1 januari 2015 in. Vanaf dat moment hoeft KPN geen herstelbetalingen meer te doen aan het fonds, mochten er tekorten zijn. Deze verplichting is afgekocht met de tweehonderd miljoen euro extra storting. Onder de nieuwe regeling wordt de premie voor vijf jaar vastgelegd. De nieuwe pensioenregeling zorgt ervoor dat KPN minder financieel risico loopt.

De afspraken over de cao en de pensioenen moeten nog wel door de leden van de vakbonden worden goedgekeurd. KPN verwacht dat er uiterlijk 1 juli een definitief akkoord is. (Novum)