Clicky


Acties GVB van de baan na bereiken akkoord

Acties GVB van de baan na bereiken akkoord
21-05-2014 16:05 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

AMSTERDAM - Werknemers van het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB krijgen er tot iets meer dan drie procent loon bij. Dat hebben vakbonden Abvakabo FNV en ABGP en het GVB afgesproken in een principeakkoord over een nieuwe cao. De aangekondigde acties zijn daarmee van de baan, meldt Abvakabo-bestuurder Eric Vermeulen woensdag.

De werknemers gaan er 0,6 procent op vooruit, zo is afgesproken. Daarnaast krijgt iedere werknemer, ongeacht salarisschaal, vijftig euro bruto per maand extra. Dat komt volgens Vermeulen neer op meer dan drie procent per jaar voor personeel in de laagste schaal.

Vakbonden stelden de vervoerder vrijdag een ultimatum. Voor donderdag moest het GVB voldoen aan de eisen van de bonden. Als de stadsvervoerder dat ultimatum zouden laten verstrijken, zouden acties volgen. De bonden gingen eerder voor 84 euro extra per maand.

Dinsdag benaderde het GVB de bonden, waarna nog diezelfde avond een nieuw gesprek werd gepland. Abvakabo laat weten tevreden te zijn met het akkoord. "Dan kan er volgende week gewoon worden gewerkt", zegt Vermeulen. (Novum)