Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenchauffeur omgekomen bij brand in Heinenoordtunnel [+foto]

Vrachtwagenchauffeur omgekomen bij brand in Heinenoordtunnel

Vrachtwagenchauffeur omgekomen bij brand in Heinenoordtunnel [+foto]
21-05-2014 13:56 | Brand | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Bij een ongeval in de Heinenoordtunnel vlak bij het Zuid-Hollandse Barendrecht zijn woensdagmiddag een dode en twee gewonden gevallen. In eerste instantie werd de vrachtwagenchauffeur vermist. Het lichaam is later in de uitgebrande cabine gevonden.

Rond één uur ontstond door nog onbekende oorzaak een botsing tussen een vrachtauto en een personenauto in de tunnel. Dat gebeurde in de buis van Noord naar Zuid (Zeeland, Brabant). De vrachtwagen kantelde en vloog vervolgens in de brand. De precieze oorzaak van de brand is nog onbekend, aldus de zegsman.

De personenauto vloog na de aanrijding over de kop en belandde ondersteboven op de rijstrook. De inzittenden van de auto konden uit de auto komen en zijn gewond met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Andere automobilisten die op het moment van de aanrijding in de tunnel reden, werd gevraagd uit de auto’s te gaan en de tunnel te verlaten. Op het moment dat het sein brandmeester gegeven werd, mochten zij de auto’s halen.

Na onderzoek van specialisten van Rijkswaterstaat mochten agenten en brandweermensen de tunnel in om onderzoek te doen naar de oorzaak van het ongeluk. De politie heeft in dit onderzoek gesproken met getuigen. Ook worden er camerabeelden van camera’s die bij de tunnel hangen uitgekeken.

Door het ongeval is de avondspits in de regio Rotterdam uitgelopen op een waar verkeersinfarct. Rond de Maasstad stond op het hoogtepunt honderd kilometer file.

Woensdagavond om ongeveer 21:00 uur is een rijstrook in de richting van Rotterdam opengesteld voor het verkeer. De tunnelbuis van Noord naar Zuid (Zeeland, Brabant) blijft zeker nog tot donderdagmorgen gesloten, meldt de politie.

©Foto: GinoPress

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,474
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden