Clicky


'Eenmalige chipkaart zorgt voor minder reizigers'

'Eenmalige chipkaart zorgt voor minder reizigers'
20-05-2014 19:53 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De treinvervoerders stoten met de introductie van een eenmalige chipkaart reizigers af. Daarvoor waarschuwen consumentenorganisaties in reactie op het nieuws dat het papieren treinkaartje in juli verdwijnt.

"Dit is geen slimme maatregel", zo staat in een gezamenlijke verklaring. "Het eenmalige chipkaartje zal, net als het huidige papieren treinkaartje vol tarief, vooral worden gekocht door incidentele reizigers. Om deze mensen in de trein te houden moeten geen ingewikkelde belemmeringen worden opgeworpen." De verklaring is onder meer ondertekend door de ANWB, Consumentenbond, LSVb en reizigersvereniging Rover.

De Maatschappij Voor Beter OV vindt het standpunt van de organisaties nog veel te zwak. "De toeslag op deze kaartjes is niet betreurenswaardig, maar absoluut onaanvaardbaar omdat de in de NS-concessie vastgelegde tariefbescherming hiermee wordt geschonden", laat een woordvoerder weten.

Vanaf 9 juli is alleen nog een eenmalige chipkaart te koop in de automaten en bij de loketten. De chipkaart kost een euro meer vanwege de productiekosten en is bovendien alleen verkrijgbaar tegen vol tarief. Reizen met korting kan vanaf dan alleen met een OV-chipkaart. (Novum)