Clicky


De Jong maant Europese transportministers tot actie

De Jong maant Europese transportministers tot actie
20-05-2014 17:20 | Politiek | auteur De Redactie

BRUSSEL - Vandaag heeft Europarlementariër Dennis de Jong samen met de Europese werkgeversorganisatie in de transport IRU en de Europese werknemersorganisatie in de transport ETF een brandbrief gestuurd naar al de Transportministers van de lidstaten over de misstanden in het internationale wegvervoer.

Dennis de Jong: "Eurocommissaris Kallas had beloofd om aanbevelingen aangaande het internationale wegvervoer te delen met zijn nationale collega's, maar hij heeft het gelaten bij woorden, dus doen wij het als SP zelf wel."

In de brief wordt verwezen naar de aanbevelingen die vorig jaar juni zijn gedaan aan Eurocommissaris Kallas door een groep gelijkgezinde Europarlementariërs. De Jong: "Eurocommissaris Kallas heeft nu een jaar de tijd gehad om maatregelen te nemen in het internationale wegvervoer, maar hij heeft niets gedaan. Nu is de maat is vol. Het water staat tot aan de lippen bij de Europese vrachtwagenchauffeurs en daarom is het tijd voor actie en vraag ik de collega's van minister Schultz van Haegen om op Europees gebied maatregelen te nemen."