Clicky

 
Transport Online - OM neemt drie trustkantoren op de korrel

OM neemt drie trustkantoren op de korrel

OM neemt drie trustkantoren op de korrel
20-05-2014 14:17 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De FIOD en de politie hebben dinsdag bij drie trustkantoren invallen gedaan omdat ze klanten mogelijk niet goed controleerden en informatie achterhielden voor de Belastingdienst. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag gemeld.

Bij een inval in Amsterdam werd de administratie in beslag genomen. De politie nam twee verdachte directeuren van een kantoor in Amstelveen mee voor verhoor. Bij beide kantoren werd mogelijk tientallen keren geen cliëntenonderzoek uitgevoerd, terwijl de kantoren hier wel toe verplicht waren.

Bij een trustkantoor in Eindhoven werd een kantoor doorzocht omdat het had geweigerd informatie aan de fiscus te overhandigen. Die informatie is nu alsnog in beslag genomen. Het functioneel parket leidt het onderzoek naar de drie kantoren.De overheid treedt strenger op tegen lakse trustkantoren omdat de sector eenvoudig door criminelen kan worden gebruikt om geld wit te wassen en belasting te ontduiken als de kantoren zicht niet aan de regels houden. Vorige week maakte minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) bekend de regels voor trustkantoren aan te scherpen om de integriteit van de sector te verbeteren.

Een van de belangrijkste regels is dat trustkantoren onderzoek doen naar hun cliënten en de herkomst en bestemming van het vermogen dat zij voor die klanten beheren. "Wanneer trustkantoren de regels op dit gebied niet naleven, dan worden zij zeer kwetsbaar voor (crimineel) misbruik en wordt de cliënt onzichtbaar voor toezicht en controle door de overheid", stelt het OM.

Trustkantoren beheren het vermogen van vennootschappen en nemen taken als het deponeren van jaarverslagen en het doen van administratie over van klanten. Het kantoor treedt meestal op als directeur van de vennootschap. Nederland telt 289 trustkantoren. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions