Clicky


Doden bij treinbotsing in Moskou

Doden bij treinbotsing in Moskou
20-05-2014 13:24 | Buitenland | auteur De Redactie

MOSKOU - Bij een zijdelingse botsing tussen een passagierstrein en een goederentrein in Rusland zijn dinsdag vijf doden gevallen. Dat heeft het Russische ministerie van binnenlandse zaken dinsdag gezegd. Naast de vijf doden vielen ook 45 gewonden, van wie er vijftien slecht aan toe waren.

Het ongeluk gebeurde bij Naro-Fominsk, ten zuidwesten van Moskou. Enkele goederenwagons ontspoorden en raakten de passagierstrein, waarvan ook enkele wagons ontspoorden en op hun kant naast de rails terechtkwamen.

Over de mogelijke oorzaak liepen de lezingen uiteen. Het regionale departement voor openbaar vervoer zei dat een breuk in een rail vermoedelijk de oorzaak was, maar de Onderzoekscommissie zei dat een container was gaan schuiven en de passagierstrein had geraakt.

Nina Soeslova, de minister van gezondheidszorg in de regio Moskou, zei tegen nieuwszender Rossija 24 dat vijf mensen op de plaats van het ongeluk overleden. Ook zei zij dat de gewonden allemaal in hetzelfde rijtuig zaten.

Na het ongeluk kwam een grote reddingsoperatie op gang, waarbij honderden reddingswerkers, tientallen ambulances en verscheidene helikopters werden ingezet. De uit Moskou vertrokken passagierstrein was op weg naar Chisinau in Moldavië. (Novum/AP)