Clicky


Bonden en directie eens over sociaal plan Tetra Pak

Bonden en directie eens over sociaal plan Tetra Pak
19-05-2014 16:48 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

MOERDIJK - De vakbonden en de directie van Tetra Pak Moerdijk zijn het maandag eens geworden over een nieuw sociaal plan voor de 215 medewerkers die vanwege de sluiting van de verpakkingsfabriek hun baan verliezen. Dat hebben FNV Kiem en CNV Vakmensen maandag bekendgemaakt.

Voor de begeleiding naar een andere baan is per werknemer 3500 euro beschikbaar. Verder is een akkoord bereikt over het aanvullen van het pensioengat van oudere werknemers. De mensen die vanwege het terugschroeven van het aantal ploegendiensten minder zouden krijgen uitbetaald, houden daarnaast hun loon. Daardoor krijgen ze na het ontslag een hogere WW-uitkering.

De details van het sociaal plan worden nu verder uitgewerkt. Maandag wordt het plan besproken met de leden, en in de loop van de week mogen zij zich er dan over uitspreken. "Gezien de boodschap die we hadden meegekregen, verwacht ik dat ermee ingestemd wordt", zegt bestuurder van Kiem Frank de Haan. Onderhandelaar Arjan Huizinga van Vakmensen spreekt van een 'net resultaat'.



De vakbonden meldden eerder op maandag dat zij afzagen van een 24-uursstaking. Met de directie was afgesproken in een constructieve dialoog de overgebleven discussiepunten op te lossen. Tetra Pak wil de fabriek in Moerdijk nog dit jaar sluiten. (Novum)