Clicky


KLM wil Antillen tot springplank maken

KLM wil Antillen tot springplank maken
19-05-2014 10:39 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - KLM wil Aruba, Bonaire en Curaçao als knooppunt gaan gebruiken, om te kunnen profiteren van de snelgroeiende markt van Latijns-Amerika. Dat heeft topman Camiel Eurlings dit weekend gezegd op Bonaire, schrijft De Telegraaf maandag.

"De KLM-vluchten moeten op de Antillen vaker en beter aansluiten op de netwerken van onze partners om passagiers sneller en goedkoper te kunnen doorvliegen naar meer bestemmingen in Midden- en Zuid-Amerika", citeert de krant Eurlings. KLM wil nauw gaan samenwerken met de Amerikaanse partner Delta en het lokale Insel Air. Ook het Braziliaanse GOL, waarmee de samenwerking recent werd geïntensiveerd, moet bij de plannen betrokken worden.

Volgens Eurlings moet er nog wel flink worden geïnvesteerd in de luchthavens. Voor de modernisering van de luchthaven op Bonaire, een Nederlandse gemeente, is geld gereserveerd door het rijk. "Ik ga binnenkort met de staatssecretaris praten", kondigde Eurlings aan.

Schiphol is niet van plan in de luchthaven te investeren. "Dat levert door de kleinschaligheid te weinig rendement op", zei topman Jos Nijhuis volgens De Telegraaf. Nijhuis en Eurlings waren op Bonaire vanwege de eerste biovlucht op afgewerkt frituurvet, vanaf Schiphol.