Maandag eerste zomerse dag, piek hooikoorts

Maandag eerste zomerse dag, piek hooikoorts
18-05-2014 10:08 | Weer | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Maandag wordt waarschijnlijk de eerste zomerse dag van het jaar. De temperatuur stijgt dan in De Bilt naar verwachting tot boven de 25 graden. De dagen erna loopt de temperatuur verder op, meldt weeronline.nl. Het mooie weer is slecht nieuws voor hooikoortspatiënten. Met name in het zuiden komt er veel pollen van gras in de lucht terecht.

In het binnenland wordt het zondag 24 graden en is er volop zon. Als maandag niet de eerste zomerse dag wordt genoteerd dan is het een dag later zeker raak. Dinsdag kan de temperatuur oplopen tot 28 graden in het binnenland. Woensdag en donderdag is het ook warm, al neemt dan de kans op onweer dan toe.

De zonkracht neemt de komende dagen ook verder toe. Nu al wordt bijna zonkrachtwaarde 6 bereikt. Dinsdag wordt een ruime zonkracht 6 verwacht. Dat betekent dat de huid snel verbrandt.

De zon geeft ook het gras het laatste zetje om in bloei te komen, na de regen van afgelopen weken. In het zuiden gebeurt dat het eerst. Daardoor zal het hooikoortsniveau flink gaan oplopen. Dat gebeurt bijna een maand eerder dan vorig jaar, meldt natuurbericht.nl. De bloeiperiode van gras duurt anderhalf tot twee maanden. (Novum)NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden