Clicky


Krachtige aardbeving treft Sumatra

Krachtige aardbeving treft Sumatra
18-05-2014 10:06 | Binnenland | auteur De Redactie

BANDA ACEH - Een aardbeving met een kracht van 6.2 heeft zondag het Indonesische eiland Sumatra getroffen. Dat blijkt uit metingen van de Amerikaanse geologische dienst. De beving vond plaats op 319 kilometer afstand van de stad Banda Aceh, die in 2004 door een aardbeving en tsunami volledig werd verwoest.

Volgens het Indonesische agentschap voor meteorologie en geofysica is de beving gevoeld in grote delen van de provincie Aceh, in het meest westelijke deel van het eiland. Er brak volgens een woordvoerder paniek uit, maar er zijn geen meldingen van grote schade of slachtoffers. De beving was niet krachtig genoeg voor het veroorzaken van een tsunami.



Indonesië ligt precies op een breuklijn van meerdere aardplaten. Daardoor wordt het uitgestrekte land regelmatig getroffen door aardbevingen. Bij de beving en daaropvolgende tsunami in 2004 kwamen in meerdere landen in totaal 230 duizend mensen om het leven. Een jaar later vielen bij een aardbeving en tsunami bij Sumatra 1313 doden. (Novum/AP)