Clicky


Politie controleert afvaltransporten in Noord-Nederland

Politie controleert afvaltransporten in Noord-Nederland
16-05-2014 19:26 | Controles | auteur De Redactie

HOOGEVEEN - De politie heeft deze week drie controles gehouden op afvaltransporten in Noord-Nederland. Dinsdag 13 mei is er gecontroleerd in Kolham (A7), 14 mei in Joure (A6 en A7) en 15 mei in Hoogeveen (A28 en A37). Er is in totaal 53 keer proces-verbaal opgemaakt, aldus de politie.

Medewerkers van de politie, douane, Inspectie Leefomgeving en transport, Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit, provincies Friesland, Groningen en Drenthe en Rijksdienst voor het wegverkeer hebben 113 voertuigen gecontroleerd. Naast de controles op de snelwegen werd er dinsdag ook gecontroleerd bij de containerterminal in Veendam.

Op woensdag op het spooremplacement in Onnen en Coevorden, de haven van Delfzijl, en bij Franeker. Alle voertuigen werden technisch onderzocht, de lading werd geïnspecteerd, de tachograaf gecontroleerd en voertuigen werden gewogen.

Er zijn 53 overtredingen vastgesteld. Dit zijn met name overtredingen voor het foutief gebruik van de tachograaf, verschillende verkeersovertredingen, in kader van de Wet Wegvervoer Goederen en aantal milieuovertredingen.