Clicky


 


Wiebes wacht op laatste accijnscijfers

Wiebes wacht op laatste accijnscijfers
16-05-2014 17:12 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) wacht nog op de allerlaatste cijfers over de opbrengst van de verhoogde accijnzen op diesel en lpg. Dat zei Wiebes vrijdag na afloop van de ministerraad. De bewindsman blijft bij zijn belofte om de Tweede Kamer daarover nog deze maand te informeren.

De laatste gegevens komen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en worden dinsdag of woensdag verwacht. Vervolgens moeten ze worden verwerkt, maar de ambtenaren staan in de startblokken. "Er zitten acht man klaar op het departement om zo snel mogelijk de cijfers als ze binnenkomen te kunnen verwerken", zei Wiebes.

De omstreden accijnsverhoging is al maanden reden van debat. Volgens brancheorganisaties als de Bovag en oppositiepartij CDA is al lang duidelijk dat de accijnsverhoging funest is voor pomphouders in de grensstreek, omdat mensen massaal in België in Duitsland gaan tanken. Wiebes heeft al die tijd gezegd dat hij eerst de cijfers over ten minste drie maanden wil laten analyseren. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats