Clicky


Hele tracé nieuwe N201 open na opening Amstel Aquaduct

Hele tracé nieuwe N201 open na opening Amstel Aquaduct
16-05-2014 13:54 | Wegwerkzaamheden | auteur De Redactie

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en gedeputeerde Elisabeth Post (verkeer) openden donderdag het Amstel Aquaduct. Na de opening van Amstel Aquaduct is nu het laatste stuk gereed van de nieuwe N201.

In korte toespraken keken ze terug op de totstandkoming van de weg. De eerste krantenartikelen dateren volgens Post uit 1962, Schultz benadrukte onder meer het economische belang van de weg, voor Aalsmeer, Uithoorn, Amstelhoek, FloraHolland en Schiphol. Vanaf vandaag,16 mei, is nu het hele tracé van de nieuwe N201, tussen de Ronde Venen via Uithoorn en Aalsmeer naar de A4 en A9, open.

De nieuwe N201 gaat niet meer door het centrum van Aalsmeer en is heel belangrijk voor Aalsmeerse economie, maar ook nationaal en zelfs internationaal. Deze regio is onderdeel van Greenport Aalsmeer, dat samen met Schiphol miljarden euro’s bijdraagt aan de Nederlandse economie.

Door de nieuwe N201 ligt het Aalsmeerse businesspark Green Park Aalsmeer op nog maar 5 minuten rijden van Schiphol. De vrachtwagens van de Bloemenveiling FloraHolland en Schiphol kunnen in 15 minuten naar de A2, A4 en A9. De nieuwe N201 is dus een grote impuls voor de economie is de regio.

De provincie Noord-Holland realiseert de omlegging van de N201 in het gebied tussen de A4, de A9 en A2 samen met de provincie en de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen, Haarlemmermeer en Uithoorn en met het Rijk, de Stadsregio Amsterdam en Schiphol.