Clicky


Acties Tetra Pak Moerdijk hervat

Acties Tetra Pak Moerdijk hervat
15-05-2014 20:56 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

MOERDIJK - De werknemers van verpakkingsbedrijf Tetra Pak hervatten hun acties. Ze hebben een nieuw aanbod van de directie donderdagmiddag afgewezen. "De handreiking is onvoldoende", zegt onderhandelaar Arjan Huizinga van CNV Vakmensen. Het personeel legde de afgelopen weken al meerdere keren het werk neer.

CNV Vakmensen had de directie van het bedrijf tot donderdag 12.00 uur de tijd gegeven voor een reactie op een aantal vragen. De vakbond heeft die reactie vervolgens met de leden besproken en de conclusie is dat het onvoldoende is, aldus Huizinga.

"Er blijft nog steeds onduidelijkheid over de financiële effecten van de drie pensioenregelingen bij Tetra Pak, de ontslagvergoeding voor oudere werknemers, de doorbetaling gedurende de opzegtermijn en de afspraken over de gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers", legt Huizinga uit. "Dat betekent dat we weer terug bij af zijn: we gaan weer actievoeren."

Het Zweedse bedrijf wil zijn fabriek in Moerdijk nog dit jaar sluiten, waardoor 215 banen verloren gaan. De acties beginnen vrijdag om 07.00 uur. Een deel het personeel gaat de hele dag niet aan het werk. "Vanaf maandag gaan we de acties intensiveren", belooft Huizinga. (Novum)