Clicky

 
Transport Online - 22 bekeuringen tijdens grote vrachtwagencontrole op A9

22 bekeuringen tijdens grote vrachtwagencontrole op A9

22 bekeuringen tijdens grote vrachtwagencontrole op A9
15-05-2014 17:23 | Overtredingen | auteur De Redactie

BADHOEVEDORP - De politie heeft woensdagmiddag en -avond een grote transportcontrole gehouden op de A9 en de Fokkerweg. De verkeerscontrole was een gezamenlijke actie van de Belastingdienst, Rijksdienst voor het Wegverkeer en meerdere specialismen van de politie zoals de milieupolitie en de afdeling Verkeersondersteuning.

Motoragenten leidden vrachtwagencombinaties naar de controlelocatie op het terrein van Rijkswaterstaat.

In totaal werden 39 vrachtwagencombinaties gecontroleerd. In 22 gevallen werd proces-verbaal opgemaakt voor overtredingen; variërend van gladde banden, overschrijding maximale hoogte tot niet geëtiketteerde en van gevaarsborden voorziene lading gevaarlijke stoffen of het niet in het bezit zijn van een geldig eurovignet.

Verder werd een buitenlandse bestuurder die in het bezit was van valse identiteitspapieren en dus niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, ingesloten. De vreemdelingenpolitie heeft een onderzoek ingesteld.

Tot slot werd tijdens de controle een speciale off-the-road-truck van de weg gehaald. De bestuurder mocht niet verder rijden en het voertuig werd op een dieplader gezet voor verder vervoer.

ANPR: duizenden kentekens gescand

Tijdens de controle werden duizenden kentekens gescand van passerende voertuigen op de A9 en de Fokkerweg. Hiervoor werd gebruik gemaakt van een ANPR: een apparaat dat kentekens leest en is gekoppeld aan een computerbestand. In dit bestand zitten de gegevens van wanbetalers, gezochte personen, mensen die meerdere keren onder invloed hebben gereden, mensen met een belastingschuld, etc.

De politie controleert regelmatig het vrachtverkeer ter verbetering van de verkeersveiligheid op de weg

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions