Clicky


Prologis verhuurt 12.600 vierkante meter distributieruimte aan Bose in Tongeren (BE)

Prologis verhuurt 12.600 vierkante meter distributieruimte aan Bose in Tongeren (BE)
15-05-2014 09:47 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Prologis, Inc., de toonaangevende eigenaar, verhuurder en ontwikkelaar van logistiek vastgoed wereldwijd, kondigt vandaag aan dat een huurovereenkomst te hebben gesloten met Bose N.V. voor 12.600  vierkante meter distributie- en kantoorruimte te Tongeren, België.

Bose N.V. is een vooraanstaande producent van audio-technologie. In 1976 werd de Belgisch/Luxemburgse vestiging van Bose opgericht. In Tongeren zijn verschillende activiteiten gegroepeerd; de verkoop van hifi en home cinema producten, professionele producten, een ontwerp en akoestisch studiebureau en het Europese distributiecentrum. Met de uitbreiding van haar huidige faciliteit naar Tongeren DC2 aan de Heersterveldweg 14, zal Bose haar capaciteit van Europese distributieruimte verdubbelen.

Bram Verhoeven, vice president Prologis Benelux, zegt hierover: “Onderdeel van onze strategie is om te groeien in België. Vorig jaar hebben we een bewuste keuze gemaakt om dit distributiecentrum in Tongeren in lege staat  te acquireren en toe te voegen aan onze portefeuille. De spoedige verhuur van deze locatie aan Bose, toont aan dat ook hier een sterke vraag is naar moderne distributiecentra. Wij blijven dan ook op zoek naar mogelijkheden om onze portefeuille in België uit te breiden.”

Bose N.V. werd bij de gebouwselectie en het afsluiten van deze huurovereenkomst geadviseerd door AOS Studley. Prologis werd geadviseerd door CBRE.

In de Benelux is Prologis eigenaar van in totaal ruim 1,5 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed per 31 maart 2014.