Transport Online - CNV Vakmensen: 'Bewijs schijnconstructie Flex-in International Ltd.'

CNV Vakmensen: 'Bewijs schijnconstructie Flex-in International Ltd.'

CNV Vakmensen: 'Bewijs schijnconstructie Flex-in International Ltd.'
14-05-2014 16:42 | Transport | auteur Marcel van der Voort

BREDA - “Wij hebben bewijs verzameld dat Flex-in International Ltd.een schijnconstructie is. Alle correspondentie gebeurt vanaf Hazeldonk Breda. De e-mails komen uit Nederland, de faxen en alle contacten worden onderhouden door Nederlandse personen. Daar is helemaal niets Iers aan, terwijl ze dat wel willen laten blijken”, vertelt bestuurder Henry Stroek van CNV Vakmensen.

“Chauffeurs die voor dit bedrijf reden hebben een berg papierwerk ingeleverd. Dat ben ik gaan ordenen en daaruit bleek dat het om een Nederlands bedrijf gaat en geen Ierse onderneming”, vertelt hij verder.

Arbeidsvoorwaarden

“Ze spiegelen iets voor dat er in werkelijkheid niet is. Eigenaar Eit Blanken zegt dat alles volgens de wet- en regelgeving ging ten tijde dat er in ons land mensen werden uitgezonden. Als wij de gegevens bekijken moest de uitzendkracht in basis evenveel verdienen als de medewerker in eigen dienst. Ook moesten ze zich houden aan de Nederlandse arbeidsvoorwaarden."

”De detacheringsrichtlijn met een Ierse Ltd zegt niets over het loon, maar wel over de premie voor de sociale zekerheid die betaald moet worden.”

“De cao beroepsgoederenvervoer van 2013 vermeldde dat uitzendkrachten recht hebben op dezelfde basis arbeidsvoorwaarden.”

En hij meldt verder: “Namens een aantal leden hebben wij afgelopen maandag een vordering gedaan bij Blanken. Het gaat om een aanzienlijk bedrag en is bedoeld voor chauffeurs die voor hem hebben gereden.”

Flex-in International Ltd gestopt

“Ik heb nog helemaal niets van hem gehoord. Het contact met Blanken is altijd minimaal geweest. Wij hebben pogingen gedaan en slechts één keer met hem kunnen spreken.”

“Flex-in International Ltd is inmiddels met de activiteiten gestopt. Geen inlener die met dat bedrijf wil werken. Wat dat betreft hebben we ons doel bereikt. Maar er moet nog met het verleden worden afgerekend, vandaar de vordering”, benadrukt de vakbondsman.

“Blanken heeft gezegd dat door ons 100 man op straat zijn gekomen. Hij vergeet erbij te vertellen dat niemand in de WW zit. Ze zijn allemaal aan het werk in Nederland of Duitsland”, aldus Stroek.

Blanken reageert niet

Uiteraard heeft de nieuwsredactie van Transport Online geprobeerd om  een reactie te krijgen van Blanken. Daarom is woensdagmiddag telefonisch een verzoek gedaan aan medewerker Martijn die vervolgens zijn baas heeft gebeld. Even later belt Martijn terug met de reactie: “Blanken is in bespreking en zal vandaag niet reageren. Het gaat wellicht om die zaak met CNV Vakmensen. Hij ziet het artikel met vertrouwen tegemoet. Ik acht de kans dat Blanken reageert niet groot, gezien het verleden.”


NB: de redactie van Transport Online heeft inzage gehad in de documenten en zijn ook tevens in bezit van Transport Online. Op basis van deze stukken heeft de redactie contact gezocht met Flex-In, die weigeren een reactie te geven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions