Transport Online - Ruim een derde gecontroleerde vrachtwagens in de fout

 


Ruim een derde gecontroleerde vrachtwagens in de fout

Ruim een derde gecontroleerde vrachtwagens in de fout
14-05-2014 14:08 | Overtredingen | auteur De Redactie

GRONINGEN - Maandag zijn bij een controle op het wegtransport 17 van de 51 gecontroleerde vrachtwagens bekeurd. De controle is uitgevoerd tussen 15:30 en 22:00 uur door medewerkers van politie, RDW en de Inspectie Leefomgeving en Transport van het Ministerie Infrastructuur en Milieu. De controle is gehouden op het keuringsstation van de Dienst Wegverkeer aan de Duinkerkenstraat. Motorsurveillanten van de politie begeleidden de vrachtwagens daar naar toe vanaf de A7 en A28. De nadruk van de controle lag op fraude in het gebruik van de tachograaf.

Tachograaf

In totaal zijn 51 vrachtwagencombinaties gecontroleerd; 28 Nederlandse en 23 buitenlandse combinaties. Bij 17 vrachtwagencombinaties (34 %) zijn overtredingen geconstateerd. Zeven Nederlanders en tien buitenlandse combinaties.

Bij één Nederlandse combinatie was geknoeid met de sensor van de tachograaf.

Bij vijf buitenlandse combinaties was geknoeid met de sensor van de tachograaf, ontbrak de verzegeling of was gemanipuleerd met onder andere een magneet.

Technische gebreken

Op technisch gebied is bekeurd voor: te hoog beladen(5x), versleten remmen(2x), versleten banden(3x), de lengte(1x), een lekke uitlaat(1x) en een losse veerpoot(1x).

Overige overtredingen

Een chauffeur van een Nederlandse combinatie is verboden verder te rijden in verband met te lange dagelijkse rijtijd

Een chauffeur van een Deense combinatie is bekeurd voor niet handsfree telefoneren.

Tegen een Bulgaarse onderneming is proces-verbaal opgemaakt in het kader van illegaal cabotagevervoer (binnenlands vervoer verricht door een buitenlandse onderneming). De chauffeur was met de 5e cabotagerit bezig terwijl hij na binnenkomst in Nederland direct het land weer had moeten verlaten. De onderneming kreeg een transactievoorstel van € 4300,- Het transport is verder stil gezet.

In totaal is een bedrag van € 27.630,- aan boetes uitgeschreven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden