Clicky

 Zachte winter drukt zwaar op winst RWE

Zachte winter drukt zwaar op winst RWE
14-05-2014 09:39 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

AMSTERDAM - RWE, de Duitse moedermaatschappij van Essent, heeft door een 'extreem milde winter' veel minder elektriciteit en gas verkocht in het afgelopen kwartaal ten opzichte van vorig jaar. Het concern behaalde 36 procent minder winst en bleef steken op 838 miljoen euro. De omzet liep met 8,6 procent terug naar 14,7 miljard euro. Woensdag publiceerde de energieleverancier de cijfers over het eerste kwartaal.

De zachte winter en de lage energieprijzen waren de oorzaak van de winstdaling, die volgens RWE niet onverwacht kwam. Consumenten en bedrijven hoefden minder te stoken dan gewoonlijk in de wintermaanden. RWE verkocht zes procent minder elektriciteit en negentien procent minder gas in vergelijking met een jaar eerder. RWE staat niet alleen: de hele sector heeft last van overcapaciteit en lagere marges.

RWE verwacht de Duitse dochter Dea later dit jaar te verkopen. Zonder de opbrengsten uit die tak denkt RWE dit jaar een winst tussen de 1,2 en 1,4 miljard euro te behalen. Ook bij Essent zal het operationeel resultaat fors gaan dalen. De marges op gas komen mogelijk nog meer onder druk te staan door toenemende concurrentie, aldus RWE. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,108
Diesel1,928

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions