Transport Online - Chauffeurs voeren woensdagochtend actie bij verschillende distributiecentra in Brabant

Chauffeurs voeren woensdagochtend actie bij verschillende distributiecentra in Brabant

Chauffeurs voeren woensdagochtend actie bij verschillende distributiecentra in Brabant
13-05-2014 16:51 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT - Vergezeld van twee grote actietrucks bezoekt een groep van zo’n 30 boze chauffeurs woensdag een aantal opdrachtgevers in de Transport en Logistiek uit protest tegen de nul procent loonsverhoging die de werkgevers bieden.

Eisen chauffeurs

De chauffeurs eisen naast een beter loon, ook naleving van de regels tegen verdringing in de sector door goedkope buitenlandse chauffeurs. Ze eisen gelijk loon voor gelijk werk. De cao-onderhandelingen in de Transport en Logistiek (140.000 werknemers) zitten al maanden muurvast. De werknemers verwierpen op 15 mei de werkgeversvoorstellen voor een nieuwe cao, waaronder de nul procent loonsverhoging.

Henri Janssen, vakbondsbestuurder FNV Bondgenoten: “We zullen woensdag op alle locaties met de chauffeurs in gesprek gaan om ze voor te lichten over de vastgelopen cao onderhandelingen. De chauffeurs krijgen de kans om op de actie-truck hun naam en handtekening te zetten ‘Tegen Verdringen en Voor een Fatsoenlijk loon’. We nemen slagbomen mee, om de chauffeurs op symbolische wijze de toegang tot de DC’s te weigeren.”

Ook worden er twee doelen (goals) geplaatst, waarin op papier de ‘3% looneis’ en ‘Tegen verdringing’ zal hangen. Tjeerd Orie, vakbondsbestuurder Transport CNV Vakmensen: ”De chauffeurs worden uitgenodigd om op goal te schieten. We zullen er alles aan doen om de chauffeurs op te houden. Er kan woensdag chaos in de aanvoer van de DC’s ontstaan.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions