Transport Online - Goes Transport De Meern failliet

Goes Transport De Meern failliet

Goes Transport De Meern failliet
13-05-2014 15:22 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

DE MEERN - De rechtbank van Midden-Nederland in Utrecht heeft dinsdagmiddag Goes Transport uit De Meern failliet verklaard. Dat is inmiddels bevestigd door een rechtbankmedewerker.

Curator is mr, Van Andel eveneens uit de Domstad. Zijn secretaresse laat in een eerste reactie weten. “Het is nog te vroeg om te zeggen of er een doorstart komt. Ik kan niet vertellen of er al mensen zijn ontslagen. Mr. Van Andel is nu erg druk.”

5 miljoen belastingschuld

Er werken zo’n 200 mensen, veelal vrachtwagenchauffeurs. Uiteindelijk krijgen ze allemaal ontslag. De directie van het transportbedrijf onder de rook van Utrecht heeft het faillissement zelf aangevraagd.  Er is een Belastingschuld van 5 miljoen euro. Het lukte niet meer om afspraken te maken met de Belastingdienst. Inmiddels was er een interim directie, die kon het ruim 100-jarige bedrijf echter niet redden.

Triest

“Het is bijzonder triest voor iedereen. Voor zowel de directie als de werknemers”, reageert bestuurder Marco Bouma van FNV Bondgenoten als hij over de faillissementsuitspraak hoort.

“Hier is niks leuks aan. Het gaat om een familiebedrijf dat heel lang bestaat. Veel mensen lopen er al lang mee.”

Een aantal dagen geleden werd al bekend dat het einde nabij was. Bouma: “Ik heb de afgelopen periode verschillende werknemers gesproken. Ze moesten afwachten."

“Ondertussen werd duidelijk dat er al werk is verdeeld. Ik hoop dat ondernemers die het werk gaan doen ook chauffeurs van Goes Transport willen aannemen. Ze kennen het werk immers goed.”

Gesprek

En vervolgt: “Ik ben van plan om samen met Sanne van der Meulen van CNV Vakmensen een afspraak te gaan maken met de directie van het bedrijf en de curator. Ook willen wij tijdens een eventuele personeelsbijeenkomst ondersteuning geven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions