Clicky


 


Zzp'er krijgt voorkeur boven uitzendkracht

Zzp'er krijgt voorkeur boven uitzendkracht
13-05-2014 10:50 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Bedrijven die tijdelijk personeel nodig hebben, kiezen steeds vaker voor zelfstandige ondernemers. Vorig jaar huurde ruim dertig procent van de werkgevers een zzp'er in, meldt uitkeringsinstantie UWV in een dinsdag gepubliceerd onderzoek. Het was voor het eerst dat kleine zelfstandigen gewilder waren dan uitzendkrachten.

Het aantal bedrijven dat met uitzendkrachten werkt, schommelt namelijk rond de twintig procent. De inzet van zzp'ers is daarentegen in twee jaar tijd bijna verdubbeld. In 2011 werkten nog slechts zestien procent van de bedrijven met eenpitters. Vooral grote werkgevers zijn in twee jaar tijd steeds vaker naar zelfstandigen gaan grijpen.

Werkgevers kiezen voor zelfstandigen omdat ze specialistische kennis hebben, zo blijkt uit het UWV-onderzoek. Uitzendkrachten worden juist vaker gebruikt bij een tijdelijke piek in het werk. Ze worden verhoudingsgewijs ook vaker ingezet voor laaggeschoold productiewerk. Vooral bij de overheid en in de ict, bouw en het onderwijs worden veel zzp'ers ingezet. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats