Clicky

 
Transport Online - Volkswagen kan Scania helemaal overnemen

Volkswagen kan Scania helemaal overnemen

Volkswagen kan Scania helemaal overnemen
13-05-2014 10:31 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Volkswagen heeft voldoende aandelen in Scania verworven om de Zweedse vrachtwagenfabrikant van de beurs te halen en volledig eigenaar te worden van het concern. Twee weken na het verlengen van de aanbiedtermijn heeft de Duitse autogigant zijn belang in Scania uitgebouwd naar bijna 90,5 procent, zo maakte Volkswagen dinsdag bekend.

De Duitsers lieten eind april weten even meer dan 88 procent van alle aandelen in handen te hebben. Dat was echter te weinig om het bedrijf van de beurs te halen en de overige aandeelhouders te dwingen hun aandelen tegen de aangeboden prijs te verkopen. Volkswagen besloot daarop de aanbiedtermijn te verlengen.

Volkswagen deed eind februari een bod op alle uitstaande aandelen in het Zweedse concern. De Duitsers, op dat moment voor de helft eigenaar van Scania, wilden tweehonderd Zweedse kroon (22,38 euro) betalen voor elk stuk waardepapier. Veel aandeelhouders besloten toen hun aandelen aan te bieden, maar een aantal anderen weigerde pertinent.

Het Zweedse pensioenfonds Alecta blijkt nu alsnog te zijn gezwicht voor het miljardenbod van Volkswagen. Het fonds, dat voor ruim twee procent eigenaar was van Scania, heeft zijn stukken toch aangeboden, zo meldt het fonds op zijn website. Een kleine investeerder gaf eerder al een belang van 0,4 procent op.

"Na hernieuwde gesprekken met Volkswagen zijn we tot de conclusie gekomen dat we geen hoger bod konden krijgen", zo schrijft het fonds in een verklaring. "Eerder oordeelden we dat het bod op niet volledig overeenkwam met de waarde van Scania op de lange termijn. We vinden dat nog steeds, maar dat wil niet zeggen dat tweehonderd kroon een onredelijk bod is." (Novum)

Foto's

 • R. van Heur
  R. van Heur
 • Bork
  Bork
 • Bunnik Creations
  Bunnik Creations
 • Bunnik Plants
  Bunnik Plants
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden