Clicky


Politie rekent brandstofdieven in

Politie rekent brandstofdieven in
13-05-2014 09:50 | Overtredingen | auteur De Redactie

LAGE ZWALUWE/WAALWIJK - De politie arresteerde maandagavond 12 mei twee mannen uit 's-Hertogenbosch op verdenking van brandstofdiefstallen. Het duo werd maandagavond 12 mei 2014 onder verdachte omstandigheden gezien in Lage Zwaluwe en even later bij Waalwijk ingerekend.

Getuige

Op maandagavond meldde een getuige rond 23.45 uur dat hij twee verdachte personen had gezien. Het tweetal gedroeg zich verdacht tussen een aantal geparkeerde vrachtwagens op De Zwingel. Toen ze in de gaten kregen dat ze ontdekt waren, gingen de twee mannen er in een witte Mercedes Vito, voorzien van een Nederlands kenteken.

Jerrycans

Gewaarschuwde agenten zagen de bewuste bestelbus even later rijden over de A-59 in oostelijke richting. Bij Waalwijk werd de bestelbus door de politie tot stoppen gedwongen. Bij controle van de bus roken de agenten benzine en diesel. Achterin het voertuig lagen jerrycans, slangen en een brandstofpomp bestemd voor het overhevelen van vloeistoffen.

Gedupeerd? Bel 0900-8844

De twee verdachten werden gearresteerd voor (poging tot) diefstal en het bezit van inbrekerswerktuigen. Het gaat om twee mannen uit 's-Hertogenbosch van 25 en 47 jaar oud, die bekend zijn bij politie en justitie. Ze zijn in het belang van het verdere onderzoek ingesloten. De politie roept inwoners van Lage Zwaluwe die brandstof missen of braakschade hebben aan de tankdop op om zich te melden via 0900-8844.