Transport Online - J.L. Mijnders Transport haalt personeel over om voor minder salaris te werken

J.L. Mijnders Transport haalt personeel over om voor minder salaris te werken

J.L. Mijnders Transport haalt personeel over om voor minder salaris te werken
13-01-2012 10:45 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
MELLISSANT - FNV Bondgenoten vindt het onacceptabel dat J.L. Mijnders Transport werknemers probeert over te halen voor minder salaris te gaan werken. Dat zegt de bond in een brief aan zijn leden.

Het bedrijf in het Zuid-Hollandse Melissant verkeert in zwaar weer en een reorganisatie is ook in de ogen van FNV Bondgenoten onvermijdelijk. Maar dat J.L. Mijnders op individuele basis medewerkers toezegt dat zij tegen een lager salaris kunnen blijven of belooft dat tijdelijke contracten onder die voorwaarde worden verlengd, wijst de bond met kracht af.

Arie van Dijk, bestuurder van FNV Bondgenoten: "Wij hebben J.L. Mijnders erop gewezen dat zoiets niet acceptabel is. Wij adviseren onze leden dan ook hierover geen enkele toezegging te doen aan de werkgever. Immers, mochten zij later alsnog werkloos worden, dan ontvangen zij ook mogelijk een uitkering over een lager salaris."

In een gesprek op 9 januari heeft FNV Bondgenoten bij J.L. Mijnders geïnformeerd naar de mogelijkheden van een sociaal plan. Maandag 16 januari volgt een nieuw gesprek tussen de vakbonden en het transportbedrijf.

Bijlage:Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions