Clicky


Tien nieuwe Volvo's voor Rotie

Tien nieuwe Volvo's voor Rotie
12-05-2014 16:53 | Volvo | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Rotie heeft recent een Volvo FH 540 6x2 LZV in gebruik genomen voor het inzamelen van organische reststromen. De aflevering van deze Volvo is de laatste uit een serie van tien.

De keuze voor Volvo is mede te danken aan de kernwaarden veiligheid en zorg voor het milieu van Volvo Trucks, die naadloos aansluiten op de kernwaarden van Rotie. De aflevering is gedaan door Volvo Group Truck Center Amsterdam.

Rotie is gespecialiseerd in het inzamelen, verwerken en recyclen van gebruikt frituurvet en organische reststromen en heeft in Nederland circa 25.000 klanten.

Dhr. Olij, wagenparkbeheerder: “De Volvo FH 540 6x2 LZV containerauto gaan we inzetten voor transport tussen onze zes vestigingen, waar vanuit we ruim 25.000 ondernemingen bedienen, een klantenkring die varieert van grote voedingsmiddelenindustrieën tot kleine horecagelegenheden. De nieuw aangeschafte truck is voorzien van alle mogelijke veiligheidspakketten, zoals EBS (Electronic Brake System), Adaptive Cruise Control (ACC) en Lane Keeping Support.”

Duurzaamheid, veiligheid en milieu zijn kernwaarden bij Rotie die een belangrijke leidraad hebben gevormd bij de aanschaf van deze Volvo. Dhr. Olij: “We kunnen nu al zeggen dat de truck het fantastisch doet, het is een buitengewoon model en de zuinigheid is echt top. Onze chauffeurs hebben veel baat gehad bij de training ‘Het nieuwe rijden’ die ze in het kader van de verplichte nascholing (Code 95) hebben gevolgd. Ze zijn zich ervan bewust dat ze door op de goede manier met de Volvo om te gaan een bijdrage kunnen leveren aan een betere bedrijfsexploitatie en vermindering van CO2-uitstoot.”

Belangrijke uitbreiding

De aflevering van deze Volvo is de laatste uit een serie van tien die Rotie bij Volvo Group Truck Center heeft afgenomen. Dhr. Olij: “De volledige levering die verder bestaat uit vijf Volvo FH Euro 6 en vier Volvo FH Classic trekkers, is een uitbreiding op ons totale wagenpark. We hebben werk genoeg, vraag en aanbod sluiten echt perfect op elkaar aan."

"Daarnaast hebben we een uitstekende relatie met de dealer. De service vanuit Volvo Group Truck Center is in een woord geweldig. Hoewel we in principe meer merken voeren, is Volvo inmiddels het best vertegenwoordigd in ons wagenpark. Onze kernwaarden sluiten exact aan bij de kernwaarden van Volvo Trucks en we zijn dan ook volledig overtuigd van de kwaliteit van de wagens.”

Het hoofdkantoor van Rotie staat in Amsterdam en met zes vestigingen verspreid over Nederland is landelijke dekking gegarandeerd. Bijna 100% van de  ingezamelde materialen wordt gerecycled tot biogas en tweede generatie biodiesel. De onderneming biedt werkgelegenheid aan circa 250 mensen.