Transport Online - Ahold haalt werk weg bij bijna failliet Goes Transport

Ahold haalt werk weg bij bijna failliet Goes Transport

Ahold haalt werk weg bij bijna failliet Goes Transport
12-05-2014 15:48 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

ZAANDAM / DE MEERN - Nog voordat Goes Transport in De Meern failliet is verklaard heeft Ahold Transport het werk bij de transportonderneming in zwaar weer weggehaald. Dat is bevestigd door perswoordvoerder Lukas Burgering van het kruideniersconcern in Zaandam.

“Het werk dat wegvalt bij Goes Transport is ondergebracht bij de transportbedrijven waarmee wij al zaken doen”, beaamt Burgering maandagmiddag.

Het gaat om Speksnijder, Cornelissen, Simon Loos, Wezenberg en Peter Appel.

Burgering vertelt verder: “Dat wij niet hebben gewacht totdat het faillissement is uitgesproken heeft te maken met het feit dat onze operatie doorgaat. En dat verdraagt geen uitstel.”

“De goederen moeten van en naar de distributiecentra en naar de winkels. Het is in ons belang dat die operatie verder gaat”, verduidelijkt hij. “Zodra wij aanwijzingen kregen dat er problemen waren bij Goes Transport, zijn wij in actie gekomen”, wil hij nog kwijt.

Speksnijder

Leo Nolen van Speksnijder Logistiek Hazerswoude meldt dat het klopt dat hun transportbedrijf nieuw werk van Ahold Transport heeft gekregen en dat het afkomstig is van Goes Transport.

“Het gaat om een normaal pakket werk. Niet al te groot”, legt hij uit. ”Ik heb geen idee waarom ze nu al het werk hebben overgeheveld. Maar als een bedrijf zelf faillissement aanvraagt (zoals Goes Transport, red) dan wordt de klant onrustig en kijkt om zich heen voor een oplossing.”

“Bij Ahold Transport hebben ze vrijdag snel geschakeld en het afgelopen weekeinde zijn wij gestart. Ik weet niet of het nieuwe werk voor vast bij ons blijft.”

“De ritten zijn verdeeld. Natuurlijk zijn wij blij. Elk werk dat er binnenkomt is welkom. En Ahold is voor ons uiteraard geen onbekende klant”, voegt Nolen er nog aan toe.

Cornelissen Transport

“Het is inderdaad zo dat er werk van Ahold onze kant opkomt. Daar zijn wij blij mee”, meldt Elleke van der Sluis Van Cornelissen Transport in Nijmegen.

“Hoeveel werk er voor ons komt is natuurlijk aan Ahold", stelt ze.

Naar verwachting zal Goes Transport morgen, dinsdag 13 mei, door de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht failliet worden verklaard.

Foto's

 • J.Roeland
  Simon Loos
 • J.Roeland
  Simon Loos
 • J.Roeland
  Simon Loos
 • J.Roeland
  PETER APPEL

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions