Clicky


Vrouw uit Steenwijk overleed kort na uitreiken huisverbod partner

Vrouw uit Steenwijk overleed kort na uitreiken huisverbod partner
11-05-2014 23:31 | Binnenland | auteur De Redactie

STEENWIJK - De 33-jarige man uit Steenwijk die hoogstwaarschijnlijk zaterdagnacht zijn partner om het leven heeft gebracht, had vlak daarvoor een huisverbod uitgereikt gekregen. Nadat agenten en hulpverleners een gesprek met beiden hadden gehad en het huisverbod was opgelegd hadden zij niet de indruk dat sprake was van een acute, dreigende situatie. Het OM onderzoekt of de juiste procedure is gevolgd en de juiste inschatting is gemaakt, laat de politie zondagavond weten.

Agenten waren zaterdagmiddag bij het gezin in huis geweest na een melding van huiselijk geweld in de woning aan de Burgemeester Voetelinkstraat. Dat was al vaker gebeurd. Het stel had weer ruzie gemaakt, maar de agenten zagen geen zichtbaar letsel en ze wilden beiden aangifte doen. Wel hebben de politie en hulpverleners van jeugdzorg en de stichting huiselijk geweld na een gesprek met zowel de man als de vrouw besloten de man een tiendaags huisverbod op te leggen.

Het huisverbod werd later op de avond uitgereikt, vlak voordat de 33-jarige vrouw om het leven werd gebracht. Drie kinderen lagen tijdens het misdrijf in bed en zijn opgevangen door agenten, familie en jeugdzorg.

Buren hadden om 01.00 uur een ruzie gemeld. De vrouw werd zwaargewond op straat gevonden en overleed later in een ziekenhuis. (Novum)