Clicky


Tetra Pak stuurt nieuw sociaal plan naar vakbonden

Tetra Pak stuurt nieuw sociaal plan naar vakbonden
11-05-2014 19:51 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

MOERDIJK - Verpakkingsbedrijf Tetrapak heeft zondag een 'aanzienlijk' verbeterde versie van het sociaal plan naar de vakbonden gestuurd. Het Zweedse bedrijf wil zijn fabriek in Moerdijk nog dit jaar sluiten, waardoor 215 banen verloren gaan. De afgelopen tijd werd herhaaldelijk gestaakt.

De onderhandelingen over het sociaal plan werden vrijdag hervat. De gesprekken waren 'zeer intensief'. "Het vandaag op schrift gepresenteerde plan is substantieel beter en in lijn met de oorspronkelijke eisen van het ultimatum dat de bonden ons hebben gesteld", meldt het bedrijf in een verklaring. "Wij zijn overtuigd dat het huidige bod aan de behoeften van alle medewerkers voldoet en dat we spoedig tot overeenstemming kunnen komen met de bonden."

In het sociaal plan biedt Tetra Pak naar eigen zeggen een 'solide' financiële compensatie en een individueel ondersteuningsbudget voor de medewerkers die een nieuwe baan zoeken. Hiervoor wordt een mobiliteitscentrum ingericht.

Tetra Pak geeft onder meer afnemende vraag en overcapaciteit als reden voor de sluiting. De productie van de fabriek in Moerdijk wordt grotendeels overgeheveld naar fabrieken in Duitsland, Spanje en Servië. (Novum)