Clicky


Bijna 5,1 miljoen kijkers voor finale songfestival

Bijna 5,1 miljoen kijkers voor finale songfestival
11-05-2014 10:18 | Showbizz | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Bijna 5,1 miljoen Nederlanders hebben zaterdagavond het succes van Ilse DeLange en Waylon tijdens het Eurovisie Songfestival bekeken. Dat blijkt uit cijfers van stichting Kijkonderzoek. Het duo werd als The Common Linnets verslagen door de Oostenrijkse artiest Conchita Wurst en eindigde op de tweede plaats.

Het Songfestival heeft daarmee het achtuurjournaal van de NOS verslagen, dat vrijwel altijd op de eerste plek staat en zaterdagavond ruim 2,3 miljoen kijkers wist te trekken. Het journaal werd ingesloten door het Europese zangevenement in Kopenhagen, want op de derde plaats staat de vooruitblik Op Weg naar het Songfestival, met ruim 2,1 miljoen kijkers. Daarmee wordt de top drie gevuld met programma's op Nederland 1. 


Nederland wist dinsdagavond door te dringen tot de finale van het jaarlijkse liedjesfestijn. Na de finale bleek dat DeLange en Waylon met hun nummer Calm after the Storm de halve finale hadden gewonnen. Naar de uitzending dinsdagavond keken ruim 3,3 miljoen Nederlanders.  (Novum)