Transport Online - Twee nieuwe Pacton open laadbakken voor de BetonijzerBuigCentrale(BBC)

Twee nieuwe Pacton open laadbakken voor de BetonijzerBuigCentrale(BBC)

Twee nieuwe Pacton open laadbakken voor de BetonijzerBuigCentrale(BBC)
10-05-2014 11:21 | Trailers | auteur De Redactie

De BetonijzerBuigCentrale(BBC) uit Hardinxveld–Giessendam heeft recent twee nieuwe Pacton open opleggers in gebruik genomen. Zoals de bedrijfsnaam al aangeeft worden de opleggers ingezet voor het transport van diverse soorten wapeningsstaal.

Er is gekozen voor een zware uitvoering met het oog op het transport van het wapeningsstaal in de vorm van  betonstaal op rollen, losse bundels betonstaal, betonstaalmatten, gelaste wapeningskorven etc. Deze robuuste uitvoering voorzien van de standaard 28mm hardhouten vloer  in combinatie met een UNP-160 randprofiel, maakt  deze opleggers speciaal geschikt voor het transport van dergelijke zware deelladingen. Omdat er veelvuldig met lang materiaal wordt gereden, kan de achterzijde handmatig 900 mm worden uitgeschoven. Voor een stuk extra veiligheid is de achterzijde ook voorzien van een achterbord.In het randprofiel zijn 2 x 15 rongkokers geplaatst, om lading tussen vast te kunnen zetten. Voor het geval er extra brede lading vervoerd moet worden, zijn de opleggers voorzien van breedteborden. Onder het chassis is een kist gemonteerd, voor het opbergen van spanbanden en dergelijke.

De assen zijn 9-tons BPW assen met trommelremmen. Door het gedwongen stuursysteem wordt komt men ook op de moeilijk bereikbare plekken en wordt de slijtage aan de banden verminderd. Een centraal vetsmeersysteem zorgt ervoor dat de besturingsdelen en de remlevers goed gesmeerd blijven.

BetonijzerBuigCentrale, in de volksmond BBC is al ruim 60 jaar een zeer toonaangevend bedrijf als het gaat om het bewerken / verwerken van wapeningsstaal. Wat vroeger begonnen is op de bouwplaats, is nu uitgegroeid tot één van de grootste en meest moderne wapeningscentrales van Nederland, iets waar zij zeer trots op mogen zijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions