Clicky

 
Transport Online - Minder bloemen voor Moederdag besteld

Minder bloemen voor Moederdag besteld

Minder bloemen voor Moederdag besteld
09-05-2014 16:42 | Binnenland | auteur De Redactie

AALSMEER - Bloemenhandelaren verwachten dit jaar minder moederdagbloemen te verkopen dan vorig jaar. Bloemenveiling FloraHolland, waar veel bloemen internationaal worden ingekocht, verwacht deze week in totaal 260 miljoen stuks snijbloemen te verwerken. Vorig jaar was dat nog driehonderd miljoen.

De verkoop van kamerplanten en tuinplanten speciaal voor de komende 'feestzondag' neemt ook af, meldt de veiling vrijdag. FloraHolland verwerkt deze week van beide soorten planten vijftien miljoen stuks. Vorig jaar was dat nog twintig miljoen.

Moederdag blijft voor de bloemenverkopers wel de belangrijkste dag van het jaar. De omzet tijdens de moederdagweek ligt ongeveer anderhalf keer zo hoog als tijdens een normale week, waarin tachtig miljoen euro wordt omgezet. Behalve in Nederland wordt ook in onder meer Duitsland, België, Italië, Griekenland en Finland moederdag gevierd op de tweede zondag in mei.

Na moederdag is vooral Internationale Vrouwendag belangrijk. Die dag, 8 maart, zorgt vooral in Oost-Europa tot veel verkopen van relatief dure bloemen. Valentijnsdag, op 14 februari, maakt de top drie vol.

Gemiddeld trekken Nederlanders twaalf euro uit voor bloemetje voor hun moeder. Ongeveer de helft van de moederdagbloemen wordt bij de bloemist gekocht. De supermarkt en de markt volgen op afstand met marktaandelen van zestien en elf procent. Zestig procent van de bloemen wordt zaterdag ingeslagen, ongeveer twaalf procent wordt nog op de zondag zelf gekocht. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden